JAK MI IKEA SPLNILA MŮJ GURMÁNSKÝ SEN
Kdyby mi to někdo vyprávěl, tak bych mu nevěřila. Nebo bych tam běžela hned, jak jsem dostala chuť na pořádnou flákotu. Nevím. Prostě v IKEE jsou jedničky nejen přes bydlení, ale také přes uspokojování chuťových buněk. Minulý týden jsme tam zavítali se Salátem na nákupy a jelikož se nám už nechtělo kvůli jídlu harcovat nikam jinam, tak jsme si zašli do místní restaurace. Člověk by ani neřekl, co tam toho budou mít na výběr. Až z toho zrak přecházel. Nakonec jsem se rozhodla pro roštěnou na zeleném pepři s hranolkama a roládky s jahodovou omáčkou. Moc jsem od toho neočekávala. Roštěná mi ale úplně vyrazila dech. Byla naprosto měkoučká, výborně dochucená, jen toho pepře bych tam dala asi trošičku míň. Hrozně mě to překvapilo, protože poslední dobou nemám, s výjimkou domova, štěstí na kvalitně upravené maso. A teď tohle. Navíc v prodejně s nábytkem.
Dezert, roládky s jahodovou omajdou, byl o něco slabší. Rolády byly naplněny lehkým krémem, ale přišlo mi, že to nemá vůbec chuť. Kdyby nebylo té jahodové omáčky, do které jsem si mohla každé sousto namočit, tak by to bylo o ničem.
Salát nezůstal pozadu a pochutnával si na podzimním salátu a koláči.
// Fakt, ten salát byl vážně boží, kozí sýr a ještě na vrch parmazán mi nejdřív přišel trochu moc, ale nakonec to vůbec ničemu nevadilo. Pak tam byla rukola, jablko a hlavně mango. Na mangový salát jsem se těšila od chvíle, kdy jsme s kamarádem z práce pravidelně chodili do čínské restaurace na Národní, kde ho sice měli v nabídce, ale vždycky zrovna nebyl. Teď už tam teda není ani ta restaurace. A sezónní jablkový koláč musím taky pochválit, protože na rozdíl od mandlové a čokoládové klasiky v něm bylo tak o polovinu méně cukru, což je fajn a na chuti to jenom přidá. S. //
Z celé příhody pro nás do dalších let plyne jedno poučení. Netvořit si předsudky a předčasné závěry a vyzkoušet všechno, vždy a všude. Protože i to nejnepravděpodobnější místo může překvapit víc než vyhlášená restaurace.
Žádné komentáře:
Okomentovat