http://www.restaurace-evald.cz/
Návštěva restaurace Evald byla
zcela spontánní akcí. Původně jsme měli se Salátem namířeno na výstavu, ale
jelikož již byla pokročilá hodina a výstavní síň měla v dohledné době zavírat,
tak jsme svůj plán přehodnotili a vydali se na dlabanec. Do té doby jsme na
Národní nenavštívili žádný podnik, takže jsme se chvilku jen tak prodírali davy
lidí až Saláta zaujal stojánek s jídelním lístkem před kinem Evald. O existenci restaurace v
jeho spodní části jsme věděli, protože jsme si tam jednou před promítáním filmu
kupovali pití, ale ještě jsme tam nejedli.
Zmíněná restaurace je velmi
rušným místem, kam míří jak návštěvníci kina, tak i lidé z ulice. Vybavením
interiéru mi trochu připomínala prvorepublikové podniky. Nejvíce mě asi
zaujaly všudypřítomné plakáty a obrázky.
V rámci nabídky nápojů musím
ocenit širokou škálu domácích limonád. Já se rozhodla pro dýňovou s
pomerančem a byla jsem z ní celkem zklamaná. Po jejím prvním ochutnání jsem
cítila jen chuť dýně. Po urputném míchání, mačkání na pomeranč a druhém loknutí
jsem stále cítila jen chuť dýně. Usoudila jsem tedy, že ten pomeranč je tam
zřejmě jen na ozdobu a nemá žádnou jinou funkci, což mě trochu rozladilo,
protože jsem očekávala, že se chuť dýně a pomeranče budou nějak prolínat,
doplňovat a ono to bylo jen o dýni. Na druhou stranu jsem ale ocenila, že
obsluha postřehla změnu ročního období, takže do pití nepřidala žádný led, a nebylo tedy zbytečně studené.
K jídlu jsem si objednala
šťavnatou krkovici na grilu s beraním rohem a hranolkama. Krkovička byla sice
ochucena jen solí a pepřem, ale chutnala výborně. Mohla být sice trochu víc
propečená, ale měkká byla, takže spokojenost. Akorát hranolek mohlo být víc.
Salát se svými noky moc spokojený
nebyl.
// Na druhou stranu noky nevypadaly jako ty klasické italské trilobití bochánky, ale jako kdybyste udělali dlouhý a tenký bramborový knedlík a nakrájeli ho na plátky. Na průměrnosti jídla to ale nijak neubralo. Noky se špenátem a kuřecím masem, fajn na zahnání akutního hladu. S. //
Tentokrát jsme porušili svou
tradici a dezert jsme si dali už někde jinde.
Celkově bych Evalda ohodnotila
jako průměrnou restauraci. Na jídlo jsme museli čekat hrozně dlouho. Po asi
čtyřiceti minutách přišla servírka s omluvou, že kuchař spálil mou krkovičku a
musí dělat novou. Restaurace je kuřácká.
Jedno z míst, které je spíš lepší na rychlejší posezení u kávy než na
několikahodinové hodování.
Vaše Šunka
Žádné komentáře:
Okomentovat