sobota 26. listopadu 2016

"Restaurace Evald" od Šunky

Národní 60/28, Praha 1
http://www.restaurace-evald.cz/

Návštěva restaurace Evald byla zcela spontánní akcí. Původně jsme měli se Salátem namířeno na výstavu, ale jelikož již byla pokročilá hodina a výstavní síň měla v dohledné době zavírat, tak jsme svůj plán přehodnotili a vydali se na dlabanec. Do té doby jsme na Národní nenavštívili žádný podnik, takže jsme se chvilku jen tak prodírali davy lidí až Saláta zaujal stojánek s jídelním lístkem  před kinem Evald. O existenci restaurace v jeho spodní části jsme věděli, protože jsme si tam jednou před promítáním filmu kupovali pití, ale ještě jsme tam nejedli.

Zmíněná restaurace je velmi rušným místem, kam míří jak návštěvníci kina, tak i lidé z ulice. Vybavením interiéru mi trochu připomínala prvorepublikové podniky. Nejvíce mě asi zaujaly všudypřítomné plakáty a obrázky.


V rámci nabídky nápojů musím ocenit širokou škálu domácích limonád. Já se rozhodla pro dýňovou s pomerančem a byla jsem z ní celkem zklamaná. Po jejím prvním ochutnání jsem cítila jen chuť dýně. Po urputném míchání, mačkání na pomeranč a druhém loknutí jsem stále cítila jen chuť dýně. Usoudila jsem tedy, že ten pomeranč je tam zřejmě jen na ozdobu a nemá žádnou jinou funkci, což mě trochu rozladilo, protože jsem očekávala, že se chuť dýně a pomeranče budou nějak prolínat, doplňovat a ono to bylo jen o dýni. Na druhou stranu jsem ale ocenila, že obsluha postřehla změnu ročního období, takže do pití nepřidala žádný led, a nebylo tedy zbytečně studené.


K jídlu jsem si objednala šťavnatou krkovici na grilu s beraním rohem a hranolkama. Krkovička byla sice ochucena jen solí a pepřem, ale chutnala výborně. Mohla být sice trochu víc propečená, ale měkká byla, takže spokojenost. Akorát hranolek mohlo být víc.


Salát se svými noky moc spokojený nebyl.


// Na druhou stranu noky nevypadaly jako ty klasické italské trilobití bochánky, ale jako kdybyste udělali dlouhý a tenký bramborový knedlík a nakrájeli ho na plátky. Na průměrnosti jídla to ale nijak neubralo. Noky se špenátem a kuřecím masem, fajn na zahnání akutního hladu. S. //

Tentokrát jsme porušili svou tradici a dezert jsme si dali už někde jinde.

Celkově bych Evalda ohodnotila jako průměrnou restauraci. Na jídlo jsme museli čekat hrozně dlouho. Po asi čtyřiceti minutách přišla servírka s omluvou, že kuchař spálil mou krkovičku a musí dělat novou. Restaurace je kuřácká. Jedno z míst, které je spíš lepší na rychlejší posezení u kávy než na několikahodinové hodování. 

Vaše Šunka

Žádné komentáře:

Okomentovat