Restaurace U Fidela
Líšeňské centrum obchodu a služeb s.r.o.
Masarova 2407/7
628 00 Brno-Líšeň
Masarova 2407/7
628 00 Brno-Líšeň
Brno, konec května, vedro jako v srpnu, kousek po poledni. Než abychom se najedli v centru, radši míříme rovnou do Zetor Gallery v Líšni s tím, že v okolí restaurace je a v takových se ceny od těch ve středu města často liší.
Cestou do kopce po vyprahlém sídlišti jsme nepotkali ani živáčka, horký vzduch se tetelil nad horizontem a záblesk civilizace v nedohlednu. A tu náhle! Uprostřed panelové zástavby! Centrum služeb! První restaurace "Havana", cukrárna "Havana", druhá restaurace "U Fidela". Dokonce i počasí tomu chtělo, aby se tady člověk cítil jako na Kubě.
Zjistili jsme, že ceny se od rušnějších oblastí města zase tolik neliší. Hlavně v "Havaně". Proto jsme radši zasedli "U Fidela", kde to dost přesvědčivě připomínalo italskou restauraci, ale nakonec se v nabídce objevila i česká klasika nebo burgery.
Restaurace byla skoro prázdná, ale při bližším zkoumání se ukázala její obrovská kapacita. K hlavní místnosti patřili ještě dvě menší ve stejném stylu, pak světlý salonek s polstrovaným sezením a venku zahrádka, která pokračovala ještě za roh.
Spekulace o cenách místních jídel se záhy rozplynuly v okamžiku, kdy přinesli pečínku s bramborovým knedlíkem. Nad smetanovým listovým špenátem a cibulkou navrchu by se oblíznul i polovegetariánský Salát. Jenom škoda, že druhá objednávka se dostala na stůl, až když bylo téměř po pečínce.
Nějak v poslední době nemám náladu na experimenty, takže jasná volba byla pizza Vegetariana. Nakonec mi ale přinesli něco, co ještě nikde jinde. Všimněte si, jak je barevně rozdělená napolovic. Jednu půlku tvoří smetanový základ, druhou rajčatový. Jako ozdoba je použitá nejen čerstvá bazalka, ale i čerstvá rajčata. Přesně - poloviny cherry rajčátek. Jeden okraj asi trochu ošlehl plamen v kamenné peci, ale vespod byla pizza upečená akorát, žádné spáleniny. Těsto bylo velmi tenké a křupavé.
Takže body za kreativitu deset z deseti. Pokud se někdo nemůže rozhodnout, jestli mu víc chutná rajčatový nebo smetanový základ, jasná volba. Já smetanu nemusím, ocenila bych pouze rajčata (příště si řeknu ;). Čerstvost nad čerstvost, tepelně neupravená cherry rajčátka dělají dojem. Se zelenými listy bazalky působí neuvěřitelně esteticky. Ale prakticky to nějak nejde jíst. Bazalka dejme tomu - lístek se na kousku pizzy zuby nehty udrží, ale rajčátka se pokaždé nemilosrdně skutálí zpátky na talíř. Jo, určitě by je šlo napichovat k soustu vidličkou, ale radši jsem je vyzobala samotné a zbytek dojedla jako obvykle. Viz Jak divně jí Salát pizzu
Až na pár drobných osobních podjatostí, byla návštěva "U Fidela" velice příjemná. Milá obsluha, stylové prostředí. Zpátky do muzea Zetoru se nám šlo s plným břichem trochu těžko, ale brzo jsme to rozhýbali šplhem po traktorech.
Žádné komentáře:
Okomentovat