pondělí 15. srpna 2016

"U Bílého lva" od Saláta


Na bělidle 30/310, Praha 5 Smíchov
http://www.ubileholva.com/

Od “Starosmíchovské pivnice” jsem osobně neočekávala kdovíjaký zážitek, ale na nás prostě po kině přišel hlad a potřebovali jsme si dát něco malého k večeři, tudíž první pohled padl na saláty. Červená řepa se sýrem feta za nějakých 70 korun v takových chvílích bohatě stačí. Stručné, výstižné a kdyby na mě přišla chuť, klidně si jí tam půjdu dát znovu.


Ale Šunka, to je ovšem jiný fajnšmekr, grilované nektarinky už jsou prostě o level jinde.

// Nevím, ale salátu s kozím sýrem a grilovanými nektarinkami jsem jen těžko přicházela na chuť. Nejdivnější na tom všem mi přišly asi ty nektarinky, které byly sice tepelně upravené, ale nezdálo se, že by byly zrovna grilované. Hlavně mi přišli takové mdlé, bez chuti a do celé koncepce salátu mi vůbec nezapadly. Jinak musím vyzdvihnout kombinaci červené cibulky, kozího sýra a piniových oříšků. To bylo na celém jídle asi nejlepší. Když jsem se propracovala všemi lístky polníčku a rukoly, tak jsem na talíři dokonce našla na ochutnání i pár kapek dresingu. Byl dobrý, ale mohlo ho být víc a hlavně se v něm vše mohlo před servírováním promíchat, aby splnil svou hlavní úlohu – ochutit salát. Salát jsem snědla všechen, ale příště si objednám něco jiného. Mým favoritem nebude. //



Nebyli bychom to my abychom neochutnali něco sladkého. Znáte to, do člověka už se ta řepa sotva vejde, ale když oni ty dezerty vypadají tak pěkně (soudě podle popisu v jídelním lístku). Přece ooh, rozhodně musím vědět jak chutná rebarborové créme brulée!


Ooh, a po rebarboře tam teda nebylo vidu ani slechu. Škoda, mohla to být fakt bomba. A Šunka si prostě nemůže vybrat hned napoprvé.

// Chtěla jsem si objednat čokoládové sufflé s malinami, bohužel jsem měla smůlu. Došlo. Jako alternativu jsem si tedy vybrala čokoládový Cake. Byla jsem na něj hodně zvědavá a po naservírování jsem z něho byla na rozpacích. Očekávala jsem něco trochu jiného. Samotný dort byl kalorickou bombou, chutnal opravdu po čokoládě, ale prostě mi tam chybělo něco, kvůli čemu bych si sedla na zadek. Korunu všemu dodal bílý „bobek“ stříknutý na talíři vedle dortu. Patrně se mělo jednat o šlehačku nebo snad to mascarpone, ale kuchaři se to asi bohužel nějak vymklo z ruky. Na celém dezertu mi nejvíc chutnala rozpůlená čerstvá jahoda, která sloužila jako dekorace. //


Dnes tedy žádná sláva, ale pro příznivce tradiční české kuchyně, burgerů a hlavně piva je tohle místo víc než vhodné. Interiér je stylový v masivním dřevě a pokud rádi sedíte venku, před vchodem na chodníku můžete využít malou zahrádku s vysokými stoly a barovými židlemi. Na těch se mi mimochodem sedí moc dobře, protože když nedosáhnu nohama na zem, připadám si aspoň chvíli menší než Eifellovka.

Váš Salát

Žádné komentáře:

Okomentovat